Chestionare auto categoria D

Pentru a putea conduce un autovehicul ce este dotat cu mai mult de 8 locuri pentru pasageri este nevoie sa detineti un permis de conducere categoria D, la acest vehicul puteti atasa o remorca a carei greutate nu trebuie sa depaseasca valoarea totala de 750 de kilograme, iar varsta minima pentru obtinerea acestui permis este de 24 de ani.

Conducerea unui autovehicul ce face parte din categoria D la care atasati o remorca cu o greutate ce depaseste o valoare totala de 750 de kilograme va obliga sa detineti permisul de conducere auto Categoria DE, deasemenea varsta minima pentru obtinerea unui astfel de permis este de 24 de ani.

Cu ajutorul permisului de conducere Categoria D1 puteti transporta un numar maxim de 16 pasageri. Alte cerinte de care treuie sa tineti cont sunt urmatoarele:

• Lungimea vehiculului nu trebuie sa depaseasca 8 metri
• varsta minima obtinerea acestui permis este de 21 de ani.

Permisului auto categoria D1E va permite sa conduceti orice autovehicul ce face parte din categoria D1 si totodata sa atasati o remorca cu o masa totala de peste 750 de kilograme.

Pentru obtinerea permiselor auto din categoria D sunt necesare 8 saptamani, asta in cazul in care detineti deja un permis auto categoria C sau D1. Pe durata acestor 8 saptamani trebuie efectuate circa 66 de ore de teorie si 30 de ore de practica.

In cazul in care nu detineti nici unul din permisele mentionate anterior, cursul va avea o durata de 12 saptamani.

Conditiile necesare pentru obtinerea permisului de conducere categoria D

Pentru a putea obtine acest tip de permis este necesar sa satisfaceti urmatoarele cerinte:
• sa fiti apt din punct de vedere medical
• sa detineti de un permis din categoria B si C sau D1
• nu trebuie sa fiti condamnat definitiv pentru infractiunile prevazute la art. 24 din O.U.G. 195/2002

Dosarul de examen trebuie sa contina in primul rand cererea de inscriere la examen dar si fisa de scolarizare eliberata de catre scoala unde sunteti inscrisi. Fisa medicala ce atesta starea dumneavoastra de sanatate, un aviz psihologic, un cazier judiciar in care sa specificati motivul examen auto, 1 fotografie pentru permis auto, o copie dupa un act de identitate dar si chitantele platite pentru eliberarea permisului auto dar si cele a taxelor de scolarizare.

Examenul consta in efectuarea unei probe teoretice sustinute pe calculator cu un numar total de 26 de intrebari. Acesta atesta cunostintele dumneavoastra privind regulile de circulatie dar si intrebarile specifice pentru aceasta categorie. In schimb proba practica consta in evaluarea de catre inspector a modului dumneavoastra de a conduce si a sigurantei oferite pasagerilor in timpului mersului.