Chestionare auto Categoria C

Permisul de conducere Categoria C va permite sa conduceti autovehicule diferite fata de cele din categoria D sau D1. Numarul total de kilograme autorizate al autovehiculului poate depasi valoare de 3500 kg iar automobilul trebuie sa fie dotat cu un numar maxim de 8 locuri pentru pasageri ( nu este luat in considerare locul soferului ). Remorca sau semiremorca autorizata nu trebuie sa depaseasca greutatea maxima de 750 de kilograme. Pentru obtinerea acestui permis trebuie sa aveti implinita varsta de 21 de ani.

Permisul de conducere Categoria CE este obligatoriu atunci cand doriti sa conduceti vehiculele ce fac parte din categoria C dar si o remorca sau o semi remorca cu o valoare totala ce depaseste greutate de 750 de kilograme.

Permisul de conducere Categoria C1 este necesar pentru utilizarea unui autovehicul cu o masa totala intre 3500 si 7500 de kilograme. Acest vehicul trebuie sa fie dotat cu 8 locuri pentru pasageri iar remorca sau semiremorca pe care o puteti atasa nu trebuie sa depaseasca greutatea maxima de 750 de kilograme. Pentru realizarea acestui tip de permis trebuie sa aveti implinita varsta de 18 ani.

Permisul de conducere Categoria C1E va ofera posibilitatea sa conduceti orice autovehicul din categoria C1 dotat cu o remorca sau o semiremorca a carei masa totala este de 12.000 de kilograme. Pentru obtinerea acestui permis este obligatorie varsta minima de 18 ani.

Informatii utile despre permisul de conducere Categoria C

Pentru obtinerea permisului auto Categoria C este nevoie de o perioada de 11 saptamani de pregatire teoretica si practica, trebuie sa dispuneti deja de un permis de conducere categoria B si sa aveti implinita varsta de 21 de ani.

Alte conditii impuse:

• sa aveti o stare de sanatate buna atat fizica cat si mentala
• sa nu fi fost condamnat definitiv pentru infractiuni prevazute de art. 24 din O.U.G. nr. 195/2002

Dosarul de examen in schimb trebuie sa contina fisa de scolarizare, cererea de inscriere la examen, vizita medicala, cazierul judiciar dar si chitanta pentru eliberarea permisului auto.

Pentru obtinerea permisului de conducere Categoria ce trebuie sa sustineti un chestionar cu 26 de intrebari pe calculator, ulterior trebuie sa faceti un nou chestionar cu un numar de 11 intrebari iar minimul de intrebari corect rezolvate pentru obtinerea permisului auto este 8.

In schimb proba practica consta in realizarea unui traseu stabilit de catre inspector, pe care dumneavoastra va trebui sa il parcurgeti cu un autovehicul de categoria C dotat cu o remorca sau o semiremorca.

    ADD YOUR COMMENT