Permisul de conducere Categoria BE

Permisul de conducere Categoria BE va ofera posibilitatea de a conduce vehicule cu o greutate maxima de 4250 de kilograme,

Ansamblul vehiculului poate fi alcatuit dintr-un vehicul tragator de categoria B si o remorca sau semiremorca care poate depasi 750 de kilograme. Pentru obtinerea unui astfel de permis auto este obligatoriu sa aveti implinita varsta de 18 ani.

Permisul de conducere Categoria CE permite tuturor soferilor sa conduca orice autovehicul din categoria C dotat cu o remorca sau o semiremorca ce depaseste o greutate de 750 de kilograme. Pentru realizarea acestui tip de permis este important sa aveti o varsta minima de 21 de ani.

Permisul de conducere Categoria C1E va ofera posibilitatea de a utiliza un ansamblu de vehicule compuse dintr-un autovehicul tragator ce face parte din categoria C1 dar si o remorca sau o semiremorca a carei masa totala depaseste 750 de kilograme. Valoarea maxima a acestor 2 vehicule nu trebuie sa depaseasca 12.000 kilograme. Va reamintim ca varsta minima pentru obtinerea acestui permis este de 18 ani.

Categoria DE permite oricarui sofer sa conduca orice vehicul din categoria D dotat cu o remorca de 750 de kilograme, este interzis in schimb ca remorca sa fie destinata transportului de persoane. Varsta minima pentru obtinerea acestui permis este de 24 de ani.

Categoria D1E ofera posibilitatea de a conduce orice autovehicul din categoria D1 la care puteti atasa o remorca mai mare de 750 de kilograme. Deasemenea remorca nu trebuie sa fie destinata transportului de persoane.

Pentru fiecare categorie prezentata, obtinerea permisului de conducere auto necesita rezolvarea unor chestionare specifice.

Documentele necesare pentru obtinerea unui permis de conducere

Va reamintim ca este obligatoriu sa prezentati inainte de fiecare examen urmatoarele documente:

• un aviz medical ce atesta starea dumneavoastra de sanatate atat fizica cat si mentala
• chitantele pentru eliberarea permisului auto si cele dedicate cursului de pregatire
• cazierul judiciar ( trebuie speficiata mentiunea – “ examen auto “ )
• 1 fotografie color pentru permise

Pregatirea pentru obtinerea permisului de conducere auto se realizeaza atat in incinta scolilor de soferi cat si acasa. Va sfatuim sa apelati cat mai mult la ajutorul chestionarelor online puse la dispozitie de catre site-urile autorizate. Formatul chestionarelor de teste simuleaza proba orala intr-un mod cat mai real, acestea contin acelasi numar de intrebari si aceasi durata de timp.

Va reamintin ca 99 % din chestionarele DRPCIV contin intrebari identice cu cele pe care le puteti gasi in sala de examen, asadar o pregatire mai buna va garanteaza un procent mai mare de reusita.