Chestionare Auto Categoria B

Permisul de conducere Categoria B permite utilizarea unui autovehicul cu o greutate maxima de 3500 de kilograme si un numar total de 8 locuri pentru pasageri ( nu este inclus locul soferului ). Acest permis va ofera posibilitatea de a conduce un autovehicul tragator cu o remorca ce are o masa totala de 750 de kilograme, asadar numarul autorizat de kilograme nu trebuie sa depaseasca valoare de 4250 kg. Principala conditie pentru obtinerea acestui permis auto este implinirea varstei de 18 ani, totodata trebuie sa fiti apt din punct de vedere fizic cas si mental.

Cu ajutorul permisului de conducere Categoria B1 pot fi conduse toate cvadriciclurile care au o greutate maxima de 400 de kg (pentru vehiculele destinate transporturilor de marfa greutatea admisa este de 550 de kilograme).

Permisul de conducere Categoria BE este dedicata unui ansamblu de vehicule a carei greutate depaeste 4250 de kilograme, aceasta categorie permite conducerea unor vehicule ce fac parte din categoria B la care se poate atasa o remora sau o semiremorca cu o masa totala ce depaseste 750 de kilograme, asadar va reamintim ca si de aceasta data varsta minima obligatorie este de 18 ani.

Pentru obtinerea permisului auto categoria B sunt necesare cel putin 5 saptamani de pregatire in care trebuie realizate 24 de ore de pregatire teoretica dar si 30 de ore de practica ( mai exact orele de conducere).

Care sunt documente necesare pentru obtinerea permisului auto ?

Documentele necesare pentru obtinerea permisului de conducere Categoria B sunt urmatoarele:

• o copie dupa un document de identitate
• varsta de 18 ani fara 3 luni
• un aviz ce atesta ca sunteti apt din punct de vedere medical

O alta conditie extrem de importanta este sa nu fiti condamnat definitiv pentru diverse infractiuni prevazute de catre art. 24 din O.U.G 195/2002.

Dosarul prezentat la inscriere pe obtinerea permisului de conducere Categoria B trebuie sa contina urmatoarele lucrui :

• fisa de scolarizare acordata de catre scoala la care sunteti inscrisi
• cererea de inscriere la examen ( eliberata deasemenea de catre scoala de soferi )
• fisa medicala
• cazierul judiciar cu mentiunea ( examen auto )
• 1 fotografie color pentru permis
• copie dupa un act de identitate
• chitantele pentru contravaloarea permisului dar si cele a taxelor de scolarizare.

Proba teoretica pentru obtinerea permisului auto categoria B se realizeaza pe calculator, pe durata acestui examen este necesara rezolvarea unui chestionar ce cuprinde un numar de 26 de intrebari. Timpul acordat pentru efectuarea acestui test este de 30 de minute iar dupa 5 raspunsuri gresite prova se incheie automat iar rezultatul testului va fi unul negativ.