Chestionare auto categoria A

Incepem prin a va introduce Subcategoria AM din care fac parte mopedele si ATV-urile. Cilindru acestor autovehicule nu trebuie sa depaseasca 50 cm3 iar viteza maxima admisa este de 45 km/h.

Permisul de conducere Subcategoria A1 este indicat persoanelor pasionate de motocicletele cu un cilindru de 125 cm3, o putere maxima de  de 11 kW si un raport putere/greutate ce nu depaseste valoare de 0.1 kw/kg. Tot din aceasta categorie fac parte si triciclurile cu motor dotate cu o putere maxima de 15 kW. Pentru obtinerea acestui permis este obligatorie varsta de 16 ani.

Permisul de conducere Subcategoria A2 va ofera posibilitatea de a utiliza in mod regulamentar orice motocicleta cu o putere maxima de 35 kW ce nu depaseste un raport putere/greutate de 0.2 kW/kg. Pentru obtinerea permisului de conducere Categoria A2  trebuie sa aveti implinita varsta minima de 18 ani.

Principala conditie pentru obtinerea permisului de conducere Categora A este varsta minima de 20 de ani, asta in cazul in care aveti o experieta de minim 2 ani in conducerea motocicletelor ce fac parte din Categoria A2, in caz contrar varsta minima este de 24 de ani.

Acest tip de permis va permite sa conduceti motociclete cu sau fara atas dar si tricicluri cu motor ce au o putere maxima de peste 15 kw.

In concluzie va reamintim ca obtinerea permisului auto Categoria A poate avea loc doar in cazul in care aveti implinita varsta de 16 ani si sunteti apt din punct de vedere medical si psihologic.

Conditiile necesare pentru obtinerea permisului de conducere Categoria A

Principalele conditii de care persoana ce candideaza la obtinerea permisului auto trebuie sa tina cont sunt urmatoarele:

 • viitorul conducator auto trebuie sa fie apt din punct de vedere medical si psihologic
 • sa nu fi fost condamnat definitiv pentru infractiuni prevazute de 24 din O.U.G. nr. 195/2002.

Durata totala a cursului este de minim 5 saptamani, in aceasta perioada trebuie realizate minim 24 de ore de pregatire teoretica si 30 de ore de practica.

Consultantul este obligat sa se prezinte la toate orele de pregatire teoretica cat si practica, sa respecte indicatiile instructorului si sa posede asupra sa un document de identitate dar si caietul de cursant.

Actele necesare pentru obtinerea permisului de conducere categorie A :

 • cererea de inscriere la examen
 • copie dupa fisa de scolarizare
 • fisa medicala
 • cazier judiciar in care sa fie mentionata cauza ( examen auto )
 • 1 fotografie color pentru permisul auto
 • copii buletin sau alt document de identitate
 • chitantele ce atesta achitarea taxelor de scolarizare.

  ADD YOUR COMMENT